Screening eerste behandeling

Wanneer u voor de eerste keer bij mij een behandeling ondergaat, worden uw voeten eerst goed onderzocht en bekeken op eventuele klachten en/of pijnlijke plekjes.

Na deze screening wordt er een behandelplan opgesteld, welke samen met u wordt besproken, om u op deze manier de best mogelijke behandeling te geven.

Basis behandeling

Een basis behandeling bestaat uit:

 • Knippen van de teennagels.
 • Verzorgen en eventueel dunner maken van schimmelnagels (mycosenagels) of verdikte nagels(hypertrofische nagels), reinigen van de nagels en nagelomgeving.
 • Overtollig eelt verwijderen.
 • Behandelen van kloven, likdoorn of ingroeiende teennagel.
 • Incrèmen van de voeten.

Een basis behandeling duurt maximaal 45 minuten.

Deelbehandelingen

Een deelbehandeling bestaat uit 1 specifiek onderdeel van een basis behandeling zoals:

 • Het behandelen van een ingroeiende nagel.
 • Het behandelen van kloven.
 • Het behandelen van een likdoorn.
 • Het knippen van de teennagels.
 • Het behandelen en/of dunner maken van schimmelnagels(mycosenagels).
 • Een deelbehandeling duurt maximaal 25 minuten.

Wellness behandelingen

Aansluitend aan een basis behandeling of deelbehandeling kunt u zich heerlijk laten verwennen met een wellness behandeling.

Deze kan bestaan uit:

 • keratine voetbehandeling Deze intensief verzorgende pakking maakt de nagels sterker en minder breekbaar. De plantaardige keratine repareert schade in de huid, en is uiterst geschikt voor mensen met een droge tot zeer droge voethuid, eczeem, kloofvorming en eeltvorming of gewoon als pure verwennerij, en zijn een ware sensatie voor de voeten!
 • Voetmassage 15 min met Pronails massagebalsemHierbij wordt gebruik gemaakt van de Pronails massagebalsem, waarbij de hydraterende en voedende actieve ingrediënten meteen diep in de lagen van de opperhuid intrekken. Stimuleert de bloedsomloop en laat uw voeten diep gehydrateerd en zijdezacht aanvoelen.
 • Voetmassage 15 min met een heerlijke warme massageolieHierbij worden de voeten gemasseerd met een heerlijk warme massageolie welke een aangename geur hebben voor totale ontspanning. Na het aanbrengen en masseren is de huid heerlijk zacht en gehydrateerd. Keuze uit een stimulerende massageolie of een kalmerende massageolie.

Specialistische behandelingen

Vilttechnieken

 • Hierbij wordt door middel van een viltpadding een gevoelig gebied van de voet drukvrij gelegd, waardoor pijnklachten afnemen en/of verdwijnen, en de huid zich kan herstellen. Dit is een tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld als u wacht op steunzolen van de podotherapeut of na het behandelen van een gevoelige plek aan de voeten, of na het verwijderen van een pijnlijke likdoorn.

Nagelbeugel

 • Nagelbeugels worden toegepast bij ingroeiende nagels, door bijvoorbeeld verkeerd knippen van de nagels, slecht passende schoenen of schoenen met te weinig ruimte voor de tenen, of de natuurlijke vorm van de nagel, zoals bijvoorbeeld een convexe nagel of tunnelnagel. Met een nagelbeugel kun je de groei van de nagel reguleren en verbeteren. Er zijn verschillende soorten nagelbeugels zoals een plakbeugel, een combinatiebeugel of beugels van plat of rond chirurgisch staaldraad. Niet elke nagelbeugel is voor iedereen geschikt, er wordt gekeken naar welke nagelbeugel het beste past bij uw situatie.

Nagelreparatie

 • Een nagelreparatie kan worden toegepast bij gespleten nagels, stootnagels, ingroeiende nagels, tunnelnagels, vervormde nagels, gedeeltelijk of voor een groot deel ontbrekende nagels, en ter verfraaiing van mycosenagels. Hierbij wordt gewerkt met een product dat de eigenschappen heeft van een harde gel en acryl, waarbij het sterker is dan gel, maar flexibeler en lichter dan acryl. Na het repareren van de nagel heeft u weer een mooi uitziende teennagel, en het zorgt ervoor dat oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven, en het nagelbed niet onjuist gaat opgroeien waardoor blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt wordt.

Schimmeldiagnostiek

 • Heeft u het vermoeden dat u last heeft van schimmelnagels? Dankzij een nieuwe eenvoudige methode kan getest worden of u daadwerkelijk schimmelnagels heeft. De test wordt tijdens de behandeling uitgevoerd, zonder een kostbaar laboratoriumonderzoek. Er wordt een stukje aangedane nagel op kweek gezet en na ongeveer 20 minuten heeft u de uitslag. Op deze manier weet u waar u aan toe bent, en kunt u voorkomen dat u misschien allerlei middeltjes gaat gebruiken die niet werken. Veel nagelaandoeningen kunnen op een schimmelnagel lijken, maar soms blijkt het helemaal niet om een schimmelnagel te gaan. Het kan ook iets ander zijn zoals een psoriasisnagel, bacteriële infectieverdikking van de nagel om verschillende redenen, loslaten van de nagelplaat van het nagelbed of ruwe of gespleten nagels. Na de test kan er een gericht behandelplan ingezet worden. Dit bespaart u veel kosten, tijd en moeite!